Analog Summing

Recent is de studio uitgebreid met een paar analoge smaakmakers van Neve en API audio. De AMS Neve 1073DPX is een 2 kanaals unit met mic-pre en EQ. De Rupert Neve Designs Shelford Channel (2 x) is een combinatie van mic-pre, EQ, compressie en tape saturatie. De API 3124V is een 4 kanaals mic-pre met op elk kanaal een optie om extra kleuring van de output transformer te geven, waardoor het geluid voller wordt.

Tegenwoordig wordt er heel veel “In the Box” gemixt, dat wil zeggen alleen met een computer. Vooral uit praktisch oogpunt erg handig, je opent je mix en alles staat meteen goed. Op zich kan je met In the Box mixen goede resultaten behalen, maar “Out of the Box”, mixen met analoge hardware, klinkt een stuk beter. Vooral de diepte en ruimtelijkheid in een mix, definitie en de laagweergave hebben veel baat bij een analoge mix. Alle losse analoge kanalen komen samen tot een stereo mix in de Dangerous Music 2 Bus summing mixer.

Mijn setup in de studio is een hybride; opnemen, editen en automatisering gebeurt in Logic Pro (digitaal). EQ, compressie en panning met de analoge hardware.  Een “best of both worlds”, de snelheid van digitaal met de sound van analoog.