Zo werken wij

Accent Audio is een kleine, maar zeer hoogwaardige project studio. Met top-notch microfoons, mic-pre’s, converters, effectapparatuur en afluistering, alles om prachtige opnames te maken. Naast complete CD producties kan je ook bij Accent Audio terecht voor kleinere projecten, de studio is zelfs per uur te boeken. De afgelopen jaren zijn er heel diverse opnames gemaakt, van pop, rock en jazz tot contemporary, klassieke orkesten en koren tot singer-songwriter. In de studio én op locatie. Kortom meer dan genoeg ervaring!

Voor het maken van opnames op locatie is er een compacte, high-end opnameset, gebouwd rondom de Crane Song Spider (8 kanaals mixer met sublieme mic-pre’s).

Accent Audio is een project studio, dat houdt in dat er geen enorme opnameruimte is waarin grote groepen kunnen opnemen, maar juist compact en zó opgebouwd en (technisch) ingericht dat het voor veel verschillende projecten kan worden ingezet. De studio bestaat uit één ruimte van ongeveer 55 m2 waarin genoeg plaats is om een kleine groep op te nemen. Ideaal voor singer-songwriters en kleinere popgroepen. Er is een grote toetsen collectie aanwezig met klassiekers zoals een Fender Rhodes 73 mkI, Roland Juno-60 en een vrachtlading aan MIDI apparatuur, uiteraard staat dit alles geheel tot je beschikking!

De studio setup is een hybride; mixen gebeurt “in the box” (computer), met de hoogste kwaliteit plug-ins van Universal Audio, SSL en Waves. Er is een flinke collectie hardware effectapparatuur aanwezig, waaronder het topmodel van TC Electronic, het System 6000 reverb en mastering platform. Alle effectapparatuur is geïntegreerd in de digitale setup, vanuit Logic Pro kunnen signalen direct naar de effectapparaten worden gestuurd.  De digitale mix kan daarna “out of the box” naar een analoge summing mixer (Crane Song Spider) worden gestuurd, als dat een mix ten goede komt. De analoge multitrack recorders kunnen worden gesynchroniseerd met Logic Pro, zo kunnen analoge sporen spatstrak meelopen met de digitale sporen. Kortom, mogelijkheden genoeg!

Je kan altijd even mailen of bellen als je vragen hebt, ik denk graag met je mee!