Bio

Portret LinkedIn 2In 2003 ben ik (Rutger Verberkmoes) afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium, richting muziekproductie. Deze opleiding bestond niet alleen uit studiotechniek en andere technische vakken, piano (klassiek en jazz), muziektheorie, compositie e.a. waren net zo belangrijk. Dit is een heel goede combinatie, omdat het niet alleen veel meer inzicht geeft in het op te nemen materiaal, het maakt het communiceren met muzikanten veel makkelijker.

Sinds 2002 schrijf ik composities gericht op audiovisuele en multimediale producties. Inmiddels bestaat deze library uit 20+ CD’s/DVD’s en wordt deze veel gebruikt door verschillende nationale omroepen voor voornamelijk actualiteitenprogramma’s (o.a. Een Vandaag en De vijfde dag en voorheen Netwerk).

Sinds 2007 werk ik daarnaast als freelance audio director voor het bedrijf ITPreneurs, zij ontwikkelen online e-learning programma’s. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor het plannen, opnemen en editen van de audio content en het coachen van de stemacteurs.

Een selectie van studio en locatie opnames