Werkwijze

Accent Audio is een kleine, maar zeer hoogwaardige project studio. Met high-end microfoons, mic-pre’s, converters, effectapparatuur en monitoring, alles om prachtige opnames te maken. De afgelopen jaren zijn er heel diverse opnames gemaakt, van pop, rock en jazz tot contemporary, klassieke orkesten en koren tot singer-songwriter. In de studio én op locatie. Kortom meer dan genoeg ervaring!

Voor het maken van opnames op locatie is er een compacte, high-end opnameset, gebouwd rondom de Crane Song Spider (8 kanaals mixer met sublieme mic-pre’s).

Accent Audio is een project studio. Dat houdt in dat er geen enorme opnameruimte is waarin grote groepen kunnen opnemen. Het is compact en zó opgebouwd en (technisch) ingericht dat het voor veel verschillende projecten kan worden ingezet. De studio bestaat uit één ruimte van ongeveer 55 m2 waarin genoeg plaats is om een kleine groep op te nemen. Ideaal voor singer-songwriters en kleinere popgroepen. Er is een grote toetsen collectie aanwezig met klassiekers, zoals de Roland Juno-60 analoge synth. Uiteraard staat dit alles geheel tot je beschikking!

Mixen kan in het analoge domein met fantastisch klinkende outboard gear van AMS Neve, Rupert Neve Designs, Focusrite, API audio, Crane Song, Dangerous Audio en een overvloed aan hardware effecten van o.a. TC Electronic, Lexicon, Roland, Yamaha, Dynacord en Korg. Natuurlijk kan er ook digitaal “In The Box” worden gemixt met de allerbeste plug-ins van UAD, Waves, Eventide, SSL, etc… In de praktijk komt het er vaak op neer dat er voor een hybride vorm wordt gekozen; de opnames in Logic worden eerst geëdit en in balans gebracht, daarna kan er worden gekozen voor verdere analoge processing (compressie, EQ, extra drive/saturation, re-amping, etc…) en/of bewerking met digitale plug-ins. Hardware effecten zijn geïntegreerd in Logic en met hetzelfde gemak te gebruiken als plug-ins. Als de mix af is, wordt deze gestuurd naar de analoge summing mixer en wordt deze stereo mix weer digitaal opgenomen.

Je kan altijd even mailen of bellen als je vragen hebt, ik denk graag met je mee!