Nieuwe gear!

Nieuwe gear, en wat voor gear!! De studio is uitgebreid met de volgende apparatuur:

Dit komt neer op 8 kanalen high-end microfoon voorversterkers erbij, een waanzinnige buizenmicrofoon, dé buizen gitaarversterker voor in de studio en een  extra audio interface.

De Shelford Channels zijn channel strips (een enkel kanaal uit een mengtafel bestaande uit een mic/instrument input, een EQ sectie en een compressor), het meest recente door Rupert Neve ontworpen model. In dit kanaal worden de beste elementen uit de klassieke ontwerpen van Rupert Neve gecombineerd in één unit.

De API 3124V is ook weer een waanzinnig goed klinkende mic-pre, 4 kanalen in één rackunit. Deze klassieke pre’s klinken super voor (stevige) drum-, bas- en gitaarpartijen.

De API 3124V (bovenin foto) en de twee Rupert Neve Designs Shelford Channels (midden) en onderaan in het rack de AMS Neve 1073DPX

De AMS Neve 1073DPX is een unit met twee klassieke Neve 1073 mic-pre’s/EQ’s. Klank is identiek aan de originele modules uit de jaren 70 en staan bekend om hun punchy, volle sound. Enorm veel klassiekers in de pop/rock zijn opgenomen met deze pre’s.

De Neumann M149 buizenmicrofoon is gebaseerd op de legendarische M49. Ze hebben hetzelfde kapsel, alleen zijn er wat verbeteringen gemaakt in het ontwerp van de M149. Een fantastische microfoon met een larger-than-life sound en een sprankelend hoog. Op maat gemaakt voor zang, maar ook prachtig op akoestische gitaar. Eigenlijk op zo’n beetje alles!

Neumann M149

De Fender ’68 Custom Princeton Reverb is klein maar fijn. Met zijn 12 Watt is hij luid genoeg voor in de studio en geeft hij al een hele mooie vervorming bij lagere volumes. Door veel engineers wordt deze amp gezien als de ideale gitaarversterker voor in de studio.

Fender Custom ’68 Princeton Reverb

In de studio staan al heel wat converters van RME, die bekend staan om hun stabiliteit, flexibiliteit en klank. De Fireface 802 geeft 30 extra in- en outputs (bovenop de 92 I/O) in de studio om hardware reverbs en andere effecten  aan te sluiten. De bovengenoemde mic pre’s worden aangesloten op de Lynx Aurora mastering-grade multichannel converter.

De RME Fireface 802 en Fireface 800 audio interfaces

Met de Crane Song Spider, een 8 kanaals mic-pre/mixer komt het aantal high-end mic pre’s uit op 16. Meer dan genoeg om een band mee op te nemen. Daarnaast is het fijn om keuze te hebben qua klankkleur, de ene voorversterker past beter bij een bepaalde sound of instrument dan de andere pre. Naast de 16 boutique pre-amps zijn er in de studio bij elkaar opgeteld nog 50 microfoon pre’s, verdeeld over meerdere mixers en interfaces waar je prima mee kan opnemen, dus wees niet bang dat je snel kanalen te kort komt:-)

Tower of pre-amp power!

De studio cockpit